Gemeente Den Haag reikt Gulden Klinkers uit aan bewoners/organisaties die de leefomgeving in hun buurt onderhouden en verfraaien.

Scoutinggroep Van Weerden Poelman is in 2012 genomineerd en in 26 september 2013 is de Gulden Klinker voor ons clubhuis ingestraat.

Na 4 jaar kan men opgaan voor de Platina Klinker. Dat is ook gebeurd. Wij zijn één van de drie genomineerden voor de Platina Klinker.

Om in aanmerking te komen voor de Platina Klinker worden een aantal criteria meegenomen in de beoordeling:

  1. Effect op leefomgeving en schone uitstraling.
  2. In hoeverre kunnen anderen gebruik maken van het project.
  3. Leefbaarheid en samenwerking met derde

De prijzen zijn:
1e prijs is een waardebon van € 2.250
2e prijs is een waardebon van € 1.750
3e prijs is een waardebon van € 1.500

Het is de bedoeling dat het geld wordt besteed aan een buurtgerichte investering in een schone en veilige omgeving waar iedereen in uw omgeving plezier van heeft.

De nominatie hebben wij gekregen om dat wij in de afgelopen jaren hebben laten zien dat wij de groene omgeving rond ons clubhuis hebben onderhouden, een natuurtuin hebben ontwikkeld en recent de zorg voor de Tobrukbunker op ons hebben genomen. Zie hieronder ons verslag van activiteiten in 2013-2017.

De prijs uitreiking vindt plaats in de Haagse Lobby, Spui 68 (boven de bibliotheek, 10e etage). De bijeenkomst begint om 16:30 uur en de uitreiking van de Gulden Klinker nominaties en de prijs uitreiking van de Platina Klinker start om 17:10 uur.

Website gemeente over de Gulden Klinker: website
You Tube film over 20 jaar Gulden Klinker: You Tube

Gulden Klinker Activiteitenverslag 2013- 2017