Nog een maand en dan zouden de kruisbessen geplukt kunnen worden. Vorig jaar waren vogels ons al vroeg voor. Dat laten we dit jaar niet gebeuren. De laatste keer dat we netten hebben geplaatst was in 2019. Vier jaar later gaat het weer gebeuren. Voordat we de netten over de struiken kunnen spannen hebben we eerste de percelen rondom schoongemaakt. Met pvc buizen, netten en grondpennen zijn we aan de slag gegaan. We hadden gelukkig twee verschillende maten zodat zowel het langere linker perceel als het rechter korte perceel van een net konden voorzien. Met een ander net zijn ook de bessen tegen het hek met de achterburen beschermd.

Niet alleen is gewerkt aan de netten, ook zijn de grasvelden gemaaid en struiken bij kampvuurplaats gesnoeid. Voor de pompoenen is de bak naast de poort schoongemaakt en zijn de uit zaad opgekweekte pompoenplantjes voorlopig even in de moestuinbakken gezet.

strak gemaaid grasveld achter clubhuis

De paarse en witte uien bloeien nu volop, de klaprozen komen er aan. Het blijft een verrassing hoe ons bloemenveld er uit gaat zien. De gele bloemen op de voorgrond zouden Bolletjesraket moeten zijn, Rapistrum rugosum uit de mosterdfamilie.