Moestuintjes

In de Overtuin staan twee Makkelijke Moestuinbakken van 120×120. Informatie over de Makkelijke Moestuin staat op website: https://www.makkelijkemoestuin.nl. 2019

2019 Moestuinbakken

Op Koningsdag is de linker moestuinbak aangepakt, geheel leeg geschept en de inhoud gezeefd. De bodem gespit en ontdaan van wortels, nieuw worteldoek gelegd en de gezeefde grond met verse compost weer in de bak gebracht. De dag na Koningsdag bij Tuincentrum keukenkruiden gekocht en deze ook in de bak geplant.

Met Pasen – 21 en 22 april – zijn de moestuinbakken opgeruimd. De rechterbak heeft nieuwe compost gekregen en zijn de eerste groenten gezaaid. De linkerbak moet eerst geheel geleegd worden, en een nieuwe onkruiddoek krijgen. Mooie klus voor het weekend van Koningsdag. De bonen voor onder het klimrek laten we al ontkiemen op een kiemschotel. Bonen en peulen: Peultjes, Sugar snaps en stam spekbonen.

Ook dit jaar moesten de moestuinbakken eerst worden schoon gemaakt. Er stonden nog twee grote Palmkolen in de linkerbak , die we eerst nog lieten bloeien. Ook Ramanas en Knolletjes mochten nog even blijven staan. In de zomer van 2018 hebben wij deze winter harde planten gezaaid en uit te proberen. Ook veldsla is toen gezaaid en daar hebben we nog een twee keer van kunnen genieten.

2018 Moestuinbakken

Begin mei kwamen de gezaaide radijsjes en de sugarsnaps boven de grond. In andere vakken is toen ook gezaaid. Met witte naambordjes is het gezaaide aangeduid.

Op 24 maart en op 8 april 2018 zijn de moestuinbakken geschoond, grond gezeefd  en met nieuwe compost aangevuld.

2017 Moestuinbakken