Vandalen in de Overtuin

Op dinsdag 23 april 2019 heeft de Overtuin bezoek gehad van vandalen. De tuin lag vol met houten palen en takken, dwars over planten en struiken heen. Daarbij zijn vooral de kruisbesstruiken beschadigd. Verder zijn nieuwe rabarberplanten uit de grond getrokken en onlangs geplante wilgentakken naast de wilgentunnel beschadigd of ook uit de grond gerukt. Dwars over de heuvelrug zijn door de begroeiing nieuwe paden gemaakt. Deze moedwillige vernielzucht keuren wij ernstig af. We zoeken de personen die hiervoor verantwoordelijk zijn. De Overtuin is van oorsprong een natuurbelevingstuin en geen sloopspeeltuin.

De tuin was met de Paasdagen net weer opgeknapt en in de moestuinbakken groenten gezaaid. De moestuinbakken zijn gelukkig ongeschonden, hoewel er wel veel takken omheen lagen.

Het gevolg is dat we de Overtuin voorlopig gesloten houden. We willen eerst de weten wie de vandalen zijn.

Er is bij 14070 van de gemeente melding gedaan over de schade. De wijkagent en de groenbeheerder van het Stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg zijn op de hoogtevan het vandalisme gesteld.

De Overtuin blijft ook voor de geocachers voorlopig gesloten. Naast de andere bezoekers ondervinden zij het nadeel van de laffe daden van de vandalisten.

Scoutinggroep Van Weerden Poelman die de Overtuin onderhoudt en beheert gaat zich beraden over de te nemen maatregelen om het vandalisme verder te voorkomen.

Henk Kronenberg, beheerder Overtuin Ypenburg, E-mail: overtuin@scoutingvwp.nl