Op dinsdag 23 april 2019 heeft de Overtuin bezoek gehad van vandalen. De tuin lag vol met houten palen en takken, dwars over planten en struiken heen. Daarbij zijn vooral de kruisbesstruiken beschadigd. Verder zijn nieuwe rabarberplanten uit de grond getrokken en onlangs geplante wilgentakken naast de wilgentunnel beschadigd of ook uit de grond gerukt. Dwars over de heuvelrug zijn door de begroeiing nieuwe paden gemaakt. Deze moedwillige vernielzucht keuren wij ernstig af.  De Overtuin is van oorsprong een natuurbelevingstuin en geen sloopspeeltuin.

De tuin was met de Paasdagen net weer opgeknapt en in de moestuinbakken groenten gezaaid. De moestuinbakken zijn gelukkig ongeschonden, hoewel er wel veel takken omheen lagen.

Het gevolg is dat we de Overtuin voorlopig met een ketting gesloten houden.  Kinderen hebben alleen toegang onder begeleiding en met toestemming van de beheerder.  De Overtuin is weer opengesteld voor geocachers die opzoek zijn gegevens om puzzel op te lossen.  Scoutinggroep Van Weerden Poelman die de Overtuin onderhoudt en beheert zal zich beraden over maatregelen om het vandalisme verder te voorkomen.

Henk Kronenberg, beheerder Overtuin Ypenburg, E-mail: overtuin@scoutingvwp.nl